Kotor, Crna Gora: Zorka Kordić, glavna pregovaračica Crne Gore sa Evropskom unijom posjetila je Kotor u sklopu projekta Evropski dan u tvom gradu. U okviru te posjete sastala se i sa predstavnicima Instituta za biologiju mora Univerziteta Crne Gore. „Opština Kotor je primjer kako se mogu iskoristiti evropski fondovi za velike projekte”, kazala je Kordić.

Gospođi Kordić se u posjeti pridružio i predsjednik opštine Kotor, Vladimir Jokić koji je poručio da ta opština kontinuirano ulaže napore da iskoristi raspoloživa sredstva EU koja stoje na raspolaganju Crnoj Gori.

Tokom posjete Institutu za biologiju mora, razgovarano je o projektima koje je ta institucija realizovala zahvaljujući sredstvima EU, između ostalo MonteAqua i EXChAngE.

Direktor Instituta, Aleksandar Joksimović, je istakao da je Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore jedan od lidera projektne aktivnosti u Crnoj Gori sa stanovištva korišćenja fondova za nauku i razvoj EU. “S obzirom na djelatnost u domenu naučno-istraživačkog rada, Institut je kroz projekte obezbijedio infrastrukturna ulaganja u samu zgradu i Laboratorije, nabavljena je savremena naučno-istraživačka oprema, obučen je i edukovan mladi naučno-istraživački kadar“, rekao je Joksimović.

Dr Mirko Đurović, rukovodilac Centra za zaštitu biodiverziteta Jadrana „Akvarijum Boka“ upoznao je goste sa novom turističkom ponudom Boke Kotorske – akvarijumom Boka.

Pročitajte više o posjeti na sajtu Vlade Crne Gore: Lokalne samouprave nezaobilazan partner Vladi u procesu pristupanja EU.

(Visited 175 times, 1 visits today)

All rights reserved © 2023 akvarijumboka.com

Crafted with love by Bild